Holistische massage

Holistische massage 


Een holistische massage kan je helpen meer balans te ervaren tussen ziel, hoofd en lichaam. Een lichaamsmassage waarbij er wordt uitgegaan van de verbinding tussen lichaam en geest, draait niet alleen om het wegnemen van pijn of spanningen die je op een bepaalde plek in je lichaam ervaart. Het benadert de mens in z’n geheel, zoals de Griekse term holos aangeeft.
Effecten van de massage


  • Heelwording
  • Gronding en aanwezigheid
  • Uit het hoofd, in het lichaam
  • Verbondenheid
  • Loslaten en acceptatie
  • Balans
  • Rust
  • Vertrouwen
  • Bewustwording


Een massage duurt 60 min en kost 50 euro

Kneedkeet


Tijdens de zomermaanden worden de massages en guasha behandelingen gegeven in een tipi. Door de serene omgeving kom je makkelijker in een fijne vibe terecht. 

Tijdens de opleiding tot holistische massage therapeut bij Esoterra heb ik geleerd te  masseren vanuit diverse oosterse en westerse filosofieën. Met als doel om de hele mens uit te nodigen naar meer heelheid en bewustwording.


Ik ervaar het geven van de massages als een dankbare taak vol toewijding en geef ze vol focus, aandacht en compassie.


Holistisch; meer dan een lichaam

Vanuit de holistische visie maak je contact met het fysieke, mentale, emotionele en spirituele aspect van elkaar. Met de fysieke of energetische aanraking leer je om dieper en dieper te raken.

Je word tijdens een massage uitgenodigd om heelheid te ervaren en je bewust te worden blokkades.


Een holistische massage zet ook het zelfhelende vermogen van je lichaam in werking. Je lichaam en geest komen meer in balans waardoor je minder klachten ervaart. Je gaat weer beter in je vel zitten. Je zelfvertrouwen neemt toe en dat zorgt dat je een stuk meer ontspannen bent en je veel vrijer en prettiger voelt.


 

Massagevormen

Ik gebruik allerlei massagetechnieken met als doel niet alleen het fysieke lichaam te masseren maar ook alle emoties, gedachtes en energieën die in een lichaam zitten de benodigde aandacht te geven. Met mijn volledige aandacht raak ik alles aan wat verlangt om gezien te worden.

 


Voordelen holistische massage

Een holistische massage helpt je om te ontspannen, je hoofd rust te gunnen en daarmee helemaal nergens aan te denken. Je geeft je over aan de handen die je lichaam aanraken. Liefdevolle aanrakingen door mensen die je na staan, zorgen ervoor dat het hormoon oxytocine vrijkomt. Dit hormoon geeft je een geborgen en veilig gevoel.

Een holistische massage heeft dat positieve effect ook, doordat dat hormoon dan ook vrij komt. Dit hormoon zorgt er weer voor dat er endorfines worden aangemaakt, ook wel bekend staand onder de naam ‘gelukshormoon’. Deze helpen spanningen te verminderen en een geluksgevoel te bevorderen.


Een holistische massage zorgt voor een betere doorbloeding van de spieren. Het maakt ze soepeler en helpt bepaalde blokkades op te heffen. De afvalstoffen in je lichaam worden sneller opgeruimd en dat draagt vervolgens weer bij aan een sterker afweersysteem. Hierdoor voel je je fitter. Dat is positief, want zo geeft een holistische massage je de energie om de dingen te doen die je fijn vindt.