GuashaGuasha


Ik geef Guasha behandelingen aan mensen en aan paarden

Tevens organiseer ik regelmatig Guasha workshops voor paarden!

Guasha, geen woorden maar schrapen!

 

Guasha is een schraaptechniek die al meer dan 2000 jaar oud is en in China is ontwikkeld tot een zeer gewaardeerde therapie, welke inzetbaar is bij honderden klachten/ziektes. De Guasha techniek is gericht op het verwijderen van blokkades in het lichaam bij zowel mens als paard, die veroorzaakt worden door blokkades en toxines. Hierdoor ontstaat er in het lichaam een betere doorbloeding en QI-stroming. Twee belangrijke factoren voor een gezond lichaam.

 

Een Guasha behandeling kan een onderdeel zijn van je herstel, naast het werken met de paarden en praten is Guasha een mooie manier om weer in balans te komen. Voor mensen met een paard is het interessant om te weten waar er onbalans bij het paard aanwezig is, wellicht spiegelen jullie elkaar. Voor je paard / pony is een het welverdiende manier om spanningen en blokkades af te vloeien.


Oorsprong van het woord Guasha

Guasha bestaat oorspronkelijk uit twee woorden, Gua en Sha. In China gebruiken ze deze losse worden, in het Westen hebben we dit aan elkaar geplakt en er één woord van gemaakt.

‘Gua’ betekent ‘schrapen’, ‘Sha’ betekent letterlijk zand of zandkorrels, deeltjes die het lichaam vervuilen. Hiermee wordt bedoeld dat er gestagneerde energie is die klachten en ziekten veroorzaakt in het lichaam.Guasha zorgt voor:

  • bevordering van de bloedsomloop
  • ontgifting en ontzuring
  • stimulatie van het immuunsysteem
  • het verminderen/verlichten van blokkades en pijn
  • verbeterde werking van de organen
  • regeneratie en revitalisatie
  • vermindering van  spanning (stress), moeheid en burn-out
  • balans op emotioneel vlak
  • ontspanning en bevordering van  helderheid van geest

 

Diverse Guasha Stenen, deze stenen hebben allemaal een ander werking.

Tijdens een Guasha behandeling komt er Sha naar boven. Dit zijn afvalstoffen die opgeslagen zitten in je lijf. Door deze los te maken doormidddel van een schraap tecniek kan je verlichting ervaren, zowel lichamelijk als emotioneel

Ik kan bij je thuis langkomen met mijn comfortabele massagestoel op je een Guasha behandeling op maat te geven.

Guahsa zorgt ervoor dat de doorbloeding en doorstroming van energie wordt gestimuleerd. Het helpt het paardenlichaam om afvalstoffen af te voeren en blokkades op te lossen.