Guasha therapie


Ik geef Guasha behandelingen aan mensen en aan paarden.

Tevens organiseer ik regelmatig Guasha workshops voor voor mensen en mensen die willen leren hoe je een paard kan behandelen. Ook kan je bij mij terecht voor een Tarot lezing tussen de paarden! 


Bekijk mijn fb pagina voor het laatste nieuws en data! 

reacties van deelnemers van de Guasha workshop:


"bedankt voor de toffe workshop van gisteren! Het was heel fijn om in een ongedwongen sfeer en setting iets nieuws te leren. Bij thuiskomst heb ik het meteen ingezet bij mijn dieren!"


“Een workshop volgen in een te mooie natuurlijke en inspirerende omgeving met enthousiasme en veel kennis. Lekkere lunch en ook nog naar buiten naar de paarden: wat een indrukken en gezelligheid in 1 dag”


“Ik vond het een leuke inspirerende workshop in ontspannen sfeer en locatie. Inmiddels al heel wat geoefend thuis op mens en dier ”


Komt tot rust in mijn sfeervolle praktijkrumte. 


                                            


aanbod van guasha stenen, deze zijn ook te koop: 

Guasha, geen woorden maar schrapen!

 

Guasha is een schraaptechniek die al meer dan 2000 jaar oud is en in China is ontwikkeld tot een zeer gewaardeerde therapie, welke inzetbaar is bij honderden klachten/ziektes. De Guasha techniek is gericht op het verwijderen van blokkades in het lichaam bij zowel mens als paard, die veroorzaakt worden door blokkades en toxines. Hierdoor ontstaat er in het lichaam een betere doorbloeding en QI-stroming. Twee belangrijke factoren voor een gezond lichaam.

 

Een Guasha behandeling kan een onderdeel zijn van je herstel, naast het werken met de paarden en praten is Guasha een mooie manier om weer in balans te komen. Voor mensen met een paard is het interessant om te weten waar er onbalans bij het paard aanwezig is, wellicht spiegelen jullie elkaar. Voor je paard / pony is een het welverdiende manier om spanningen en blokkades af te vloeien.


Oorsprong van het woord Guasha

Guasha bestaat oorspronkelijk uit twee woorden, Gua en Sha. In China gebruiken ze deze losse worden, in het Westen hebben we dit aan elkaar geplakt en er één woord van gemaakt.

‘Gua’ betekent ‘schrapen’, ‘Sha’ betekent letterlijk zand of zandkorrels, deeltjes die het lichaam vervuilen. Hiermee wordt bedoeld dat er gestagneerde energie is die klachten en ziekten veroorzaakt in het lichaam.Guasha zorgt voor:

  • bevordering van de bloedsomloop
  • ontgifting en ontzuring
  • stimulatie van het immuunsysteem
  • het verminderen/verlichten van blokkades en pijn
  • verbeterde werking van de organen
  • regeneratie en revitalisatie
  • vermindering van  spanning (stress), moeheid en burn-out
  • balans op emotioneel vlak
  • ontspanning en bevordering van  helderheid van geest

 

Tijdens een Guasha behandeling komt er Sha naar boven. Dit zijn afvalstoffen die opgeslagen zitten in je lijf. Door deze los te maken doormidddel van een schraap tecniek kan je verlichting ervaren, zowel lichamelijk als emotioneel

Guahsa zorgt ervoor dat de doorbloeding en doorstroming van energie wordt gestimuleerd. Het helpt het paardenlichaam om afvalstoffen af te voeren en blokkades op te lossen.