informatie paardenmiddelsessie

Informatie Paardenmiddel sessie en paardrijden vanuit verbinding.

Paardenmiddel sessie

Ervaar je misschien moeilijkheden over:

 

  • te vaak en te lang naar schermen kijken
  • onzekerheid
  • spanning
  • misbruik je middelen
  • verdriet
  • fysieke of mentale onrust / ongemak
  • prikkels
  • piekeren
  • drukte in je hoofd?

 

Wat hier tegen helpt: 

De helende kracht van paarden! Laat je door de kracht van vriendelijke, harige paarden omarmen. Herstel en voel dat je weer adem kunt halen, je weer mag lachen en je kwetsbaarheden mogen helen. Dit is geen therapie, geen coaching maar een hulpmiddel ( paardenmiddel!) voor iedereen die oprechte aandacht nodig heeft. En dat is iedereen. Door dit paardenmiddel voel jij je stabieler en zelfverzekerder. Paarden ervaren een emotie en gaan dan weer verder met grazen. Wij mensen gaan vaak door met nadenken als we 'iets' voelen en dit heeft vaak nadelige gevolgen zoals het ervaren van stress en piekeren. Door met de paarden te werken, ze te observeren, voelen en aan te te raken ga je uit je hoofd en maak je meer contac met je lijf. Wat positieve gevolgen heeft zoals ontspanning, rust en meer energie.

 

Wat gaan we doen:

Allereerst gaan we kennis maken, wie ben je, hoe gaat het met je, wat gaat er goed en wat wil je veranderen. Door mijn ervaring als mede behandelaar, gespecialiserd gezinscoach en de kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn (werkzame) leven kan ik je doeltreffend coachen over diverse levensvragen of lichamelijke klachten. Dikwijls lopen mensen vast doordat ze bepaalde patronen hebben aangeleerd en deze continue herhalen. Paarden zijn perfecte patroon aantoners en helpen je graag bij het doorbreken ervan.

 

Hoe gaan we dat doen

We gaan zonder lijn de paarden longeren ( dit heet freestyle) wandelen, rijden zonder zadel, spellen spelen, de kudde observeren en luisteren naar wat ze ons te vertellen hebben. Eigenlijk alles wat nodig is om jou te doen ontladen, beter adem te laten halen, lucht te voelen en zelfverzekerder te zijn. Door mijn jarenlange ervaring in de jeugdhulpverlening en verslavingzorg kan ik samen met de paarden op een professionele maar vooral  persoonlijke manier hierin ondersteunen. Ook zet ik Guasha in om emotionele en toxic blokkades te verhelpen.  Neem gerust contact op via de app voor meer informatie of voor het maken van een afspraak voor jezelf of je kind.

 

Rustgevende kudde

Rijden zonder zadel

Paardrijden vanuit verbinding 

Heb jij of je kind altijd al willen leren paardrijden, maar vindt je maneges te groot en paardonvriendelijk? Dan is er bij Het Paardenmiddel de kans om op een paard en mens vriendelijke manier te leren rijden. De lessen zijn individueel en aangepast aan mens en paard, ze vinden plaats in de natuur of in het weiland. In alle rust.De paarden die aanwezig zijn bij het Paardenmiddel leven zo naturlijk mogelijk, 24 uur per dag buiten in een kudde met een voedzaam dieet en veel vrijheid.


Alleen onder deze voorwaaarden is het mogelijk om in verbinding met het paard te leren paardrijden. De lessen bestaan uit contact maken, samenwerking ervaren en vooral veel loslaten. Vanaf de grond de grond en vanuit het zadel ( of barebackpad).


Neem gerust contact op voor meer informatie of een proefles.

ademhalings oefeningen

verbinding