coaching en healing in cohesie met paarden

coaching en healing in cohesie met paarden

Paardenmiddel sessie

De helende kracht van paarden


Wil jij meer balans, vreugde en rust in je leven ervaren?


Ongemak op een gemiddelde dag ontstaat vanuit de manier hoe je op iets reageert, niet van de manier waarop het leven is. Innerlijke kalmte tijdens onrust is een superkracht die je bevrijdt en het licht laat schijnen op zaken die er echt toe doen in het leven. 


Verbinding met het paard begint met verbinding met jezelf.

Paarden ervaren een emotie en gaan dan weer verder met grazen. Wij mensen gaan vaak door met nadenken als we 'iets' voelen en dit heeft vaak nadelige gevolgen zoals het ervaren van stress, piekeren en lichamelijke klachten. Door een paardenmiddelsessie ontstaat er ruimte voor licht, lucht, vreugde en balans. 


Dikwijls lopen mensen vast doordat ze bepaalde patronen hebben aangeleerd en deze continue herhalen. Paarden zijn fijn patroon aantoners en helpen je graag bij het doorbreken ervan. Probeer niets te verwachten, een keer niets te willen. Weet dat de paarden precies doen en laten zien wat je op dit moment nodig hebt. Je mag ophalen wat van jou is en kwijtraken wat je niet meer nodig hebt. Een persoonlijke, unieke en leven veranderde reis naar jouw diepere essentie. 


 


Voordat we de kudde binnen stappen gaan we eerst op reis in onzelf doormiddel van een begeleide meditatie / sjamanistische healing. Eigenlijk alles wat nodig is om jou te doen ontladen, lucht te voelen en (weer) contact te ervaren met je binnen wereld. Er komt weer en meer een gevoel van samen, vanuit deze verbinding ontstaat healing. We dragen allemaal thema's, trauma's en ervaringen met ons mee, als de paarden de boodschap hiervan hebben aangeduid, mogen we deze acher ons later. 


Voel je vrij om contact met mij op te nemen als het tijd voor je is om in cohesie met de kracht van de kudde een healing, teaching of Guasha behandeling te ontvangen. Iedereen is welkom.

           

Sjamanistische healing in cohesie met paarden, vanaf april 2023 mogelijk


Je bent van harte welkom om een reis naar binnen te maken, de paarden en ik staan klaar voor jou. Tijdens deze sjamanistische reis kan je antwoord krijgen op vragen of vindt er healing plaats.


Het is een reis zonder externe middelen. We maken deze reis tussen de paarden, in pure verbinding.


Deze sjamanistische reis in cohesie met paarden, duurt gemiddeld 1,5 uur.


"wensen zijn voorgevoelens van het geen u in staat bent daadwerkelijk te realiseren"                                       Goethe

Paardenmiddel sessies voor kinderen en jongeren. 

De paarden die aanwezig zijn bij het Paardenmiddel leven zo naturlijk mogelijk, 24 uur per dag buiten in een kudde met een voedzaam dieet en veel vrijheid.


Als kind / jongere kan je daar heel veel van leren! Uiteraard gebasseerd op de speelse manier die de kudde van nature laat zien. Alles wat uit evenwicht is geraakt mag weer in balans komen. Denk hierbij aan hulp bij het uiten en verwerken van emoties, aangeven van grenzen, ontdekken van kwaliteiten en innerlijke kracht. Het kan zijn dat jij je alleen voelt, of misschien wel anders dan anderen kinderen of jongeren. Alles is goed bij Het Paardenmiddel, de informatie die we van de paarden krijgen gaan je een zetje geven waardaar jij je fijner voelt. 


De Paardenmiddel sessies voor kinderen / jongeren bestaan uit contact maken, samenwerking ervaren en vooral veel loslaten. Vanaf de grond en eventueel vanuit het zadel ( of barebackpad). Rijden kan een onderdeel zijn, ik geef geen paardrijles. 
  • Waarom werkt het?


  • Beweging: de driedimensionale beweging van het paard heeft in de drie gangen een specifieke werking op het menselijk lichaam en de geest.


  • Sociale vaardigheden: door zijn natuurlijke aanleg als kuddedier beschikt het paard over uitzonderlijke sociale vaardigheden, ook naar de mens toe. Ze voelen wat er in ons omgaat.


  • Analoge communicatie: het paard communiceert via minimale lichaamssignalen, hij is eerlijk in zijn communicatie en begrijpt dubbele boodschappen niet.


  • Acceptatie: het paard accepteert iedereen zoals hij/zij is, motiveert tot contact maar stelt ook duidelijke grenzen.


  • Aantrekkingskracht: op veel mensen en vooral kinderen / jongeren oefent het paard een grote aantrekkingkracht uit, waardoor zij in het contact met het paard makkelijker grenzen verleggen.