informatie paardenmiddelsessie

Informatie Paardenmiddel sessies voor kinderen, jongeren en volwassenen

Paardenmiddel sessies voor kinderen en jongeren. 

Paardenmiddel sessie

De helende kracht van paarden


Laat je door de kracht van vriendelijke, harige paarden omarmen.

Herstel, heel en voel dat je weer adem kunt halen, je weer mag lachen en je kwetsbaarheden mogen helen.


Verbinding met het paard begint met verbinding met jezelf.

Paarden ervaren een emotie en gaan dan weer verder met grazen. Wij mensen gaan vaak door met nadenken als we 'iets' voelen en dit heeft vaak nadelige gevolgen zoals het ervaren van stress en piekeren. Door bij de paarden te zijn, ze te observeren, ze te voelen en aanraken,  ga je uit je hoofd en maak je meer contact met jezelf. 


Dikwijls lopen mensen vast doordat ze bepaalde patronen hebben aangeleerd en deze continue herhalen. Paarden zijn perfecte patroon aantoners en helpen je graag bij het doorbreken ervan. Probeer niets te verwachten, een keer niets te willen. Weet dat de paarden precies doen wat je op dit moment nodig hebt. Je mag ophalen wat van jou is en kwijtraken wat je niet meer nodig hebt. Een persoonlijke, unieke en leven veranderde reis naar jouw diepere essentie. Wellicht kom je op enig moment tot de ontdekking dat je alles bent. En wie je dacht dat je was, eigenlijk niets is.


 


We gaan met de paarden samenwerken, de kudde observeren en luisteren naar wat ze jou te vertellen hebben. Voordat we de kudde binnen stappen gaan we eerst op reis in onzelf doormiddel van een begeleide meditatie. Eigenlijk alles wat nodig is om jou te doen ontladen, beter adem te laten halen, lucht te voelen en (weer) contact te ervaren met je binnen wereld. Er komt meer een gevoel van samen en dat is precies wat we willen. Ook kan ik Guasha therapie inzetten om emotionele en toxic blokkades te verhelpen.  Neem gerust contact op via de app voor meer informatie of voor het maken van een afspraak voor jezelf of je kind.               

 

"wensen zijn voorgevoelens van het geen u in staat bent daadwerkelijk te realiseren"                                       Goethe

De paarden die aanwezig zijn bij het Paardenmiddel leven zo naturlijk mogelijk, 24 uur per dag buiten in een kudde met een voedzaam dieet en veel vrijheid.


Als kind / jongere kan je daar heel veel van leren! Uiteraard gebasseerd op de speelse manier die de kudde van nature laat zien. Alles wat uit evenwicht is geraakt mag weer in balans komen. Denk hierbij aan hulp bij het uiten en verwerken van emoties, aangeven van grenzen, ontdekken van kwaliteiten en innerlijke kracht. Het kan zijn dat jij je alleen voelt, of misschien wel anders dan anderen kinderen of jongeren. Alles is goed bij Het Paardenmiddel, de informatie die we van de paarden krijgen gaan je een zetje geven waardaar jij je fijner voelt. 


De Paardenmiddel sessies voor kinderen / jongeren bestaan uit contact maken, samenwerking ervaren en vooral veel loslaten. Vanaf de grond en eventueel vanuit het zadel ( of barebackpad). Rijden kan een onderdeel zijn, ik geef geen paardrijles. 
  • Waarom werkt het?


  • Beweging: de driedimensionale beweging van het paard heeft in de drie gangen een specifieke werking op het menselijk lichaam en de geest.


  • Sociale vaardigheden: door zijn natuurlijke aanleg als kuddedier beschikt het paard over uitzonderlijke sociale vaardigheden, ook naar de mens toe. Ze voelen wat er in ons omgaat.


  • Analoge communicatie: het paard communiceert via minimale lichaamssignalen, hij is eerlijk in zijn communicatie en begrijpt dubbele boodschappen niet.


  • Acceptatie: het paard accepteert iedereen zoals hij/zij is, motiveert tot contact maar stelt ook duidelijke grenzen.


  • Aantrekkingskracht: op veel mensen en vooral kinderen / jongeren oefent het paard een grote aantrekkingkracht uit, waardoor zij in het contact met het paard makkelijker grenzen verleggen.