Wie is Francisca Koerhuis

 Voorstellen


 


CV opleidingen

 

 • SPH / minor cultuur en samenleving / minor verslavingskunde
 • Holistische massage opleiding
 • Paardenschool, natural horsemanship 1e en 2e jaar afgerond
 • centered riding instructrice
 • foto vakschool Apeldoorn 
 • opleiding tot paardencoach, Caprilli coaching en training
 • accupressuur 3-daagse voor paarden
 • Eponaquest & Medicine Horse way, Saint Vincent & the Granadines
 • connectiesensor cursus bij Den Hoek
 • Guasha therapeut opleiding mens&paard, human and horse academy
 • natuurlijk hoefbekappen + 5 daagse trimweek in Frankrijk bij Heleen Davies
 • Opleiding ACT trainer, SeeTrue minfulness

  Acceptance and Commitment Therapy (ACT

 • diverse trainingen oa motiverende gespreksvoering / persoonlijk leiderschap / cognitieve gedragstherapie

Mijn naam is Francisca Koerhuis (1985)en ik woon in Luttenberg, samen met 22 paarden, 5 katten, 1 hond en een vriend op een fijne boerderij. 


In 2017 ben ik heel hard van mijn paard gevallen. Hard genoeg om een flinke periode uit de running te zijn, zacht genoeg om volledig te herstellen. Ik ben dankbaar voor deze val omdat ik tijd nodig had om mij te realiseren dat ik dingen deed waar ik geen lol in had  en daar volledig vast in liep. Ik stond verplicht stil door de pijn die ik had, hier heb ik zeer veel levenslessen uit geleerd. 

 

Conclusie: niet passende baan opgezegd en voor 3 maanden naar het eiland Saint Vincent vertrokken om daar aan het werk te gaan met paarden. De plek en de paarden daar lieten mij inzien wat ik mijn hele leven al weet: paarden hebben een helende werking.

 

 

Met helend bedoel ik dat paarden je laten voelen welke taal je praat met je lichaam en laten de wens die je hebt zien. Veelal zijn we ons  niet meer bewust van onze echte behoeftes en wensen, waar onze essentie ligt. We denderen door met allerlei excuses om voorbij te gaan aan wie we echt zijn, regelmatig aangewakkerd door trauma's en disfunctionerende familiesystemen.


Soms uiten deze inslikte wensen zich in ongewenst gedrag zoals veel klagen, mopperen of een somber / onbestemd gevoel een burn out of een depressie. Ook kan je onverklaarbare lichamelijke klachten krijgen. Als je meer bewust bent van je lichaams energie, wensen, ademhaling, trauma's, vicieuze gedragscirkel én als deze mogen helen, dan kan je fijner en prettiger leven.


Paarden willen graag met ons samenwerken, vanuit verbinding en met een hart resonatie. Ze vertellen ons met liefde wat me mogen loslaten en wat geheeld mag worden.


In 2020 ben ik begonnen aan een jaartraject Druïdisme bij Ahawa Ahawa in Belgie. Dit is een opleidingstraject van 4 modules van telkens 3 dagen intensieve teaching en training die uitmonden in een 5de wijdingsmodule.  We verdiepen tijdens dit jaartraject een geaarde spiritualiteit, die stevig staat in het alledaagse leven met z’n beslommeringen en verantwoordelijkheden, en tegelijk in volledige connectie is met de Geestes werelden. Overlevering van oude kennis en technieken over de connectie en communicatie tussen de Mens en Natuur staan centraal in dit traject. Transformatie, heling en zelfontwikkeling zijn onvermijdbare gevolgen! Zodra ik dit traject heb afgerond zal ik de opgedane kennis integregen in healings. 

 

Paarden team, het team bestaat uit: Indy, Oostwind, Utah, Muddy, Boyj, Djoeke, Bliss, Nora, Nova, Jodi, Tiana, Lotje, Poppy en Phoenix, Rox-Anne, Roza en Kaya! De Paarden Anne, Curoza met de veulens Suidwind en Saartje, werken achter de schermen mee. 

Muddy 

Bliss en Utah 

Nova 

Bliss Muddy

Francisca en Kaya

Nova