Wie is Francisca Koerhuis

 Voorstellen

Utah en Francisca

kudde en Francisca

Ik ben Francisca Koerhuis en ik woon in Luttenberg.

In 2017 ben ik heel hard van mijn paard gevallen. Hard genoeg om een flinke periode uit de running te zijn, zacht genoeg om volledig te herstellen. Ik ben dankbaar voor deze val omdat ik tijd nodig had om mij te realiseren dat ik dingen deed waar ik geen lol in had  en daar volledig vast in liep.

 

Conclusie: niet passende baan opgezegd en voor 3 maanden naar Saint Vincent vertrokken om daar aan het werk te gaan met paarden. De plek en de paarden daar lieten mij inzien wat ik mijn hele leven al weet: paarden hebben een helende werking.

 

 

Met helend bedoel ik dat paarden je laten zien welke taal je praat met je lichaam en laten de wens die je hebt zien. Veelal zijn we ons  niet meer bewust van onze echte behoeftes en wensen. We denderen door met allerlei excuses om voorbij te gaan aan wie we echt zijn. Soms uiten deze inslikte wensen zich in ongewenst gedrag zoals veel klagen, mopperen of een somber / onbestemd gevoel. Ook kan je onverklaarbare lichamelijke klachten krijgen. Als je meer bewust bent van je lichaamstaal, wensen, ademhaling, vicieuze gedragscirkels, dan kan je fijner en prettiger leven. Paarden willen graag met ons samenwerken, vanuit verbinding. Ze vertellen ons met liefde wat me mogen loslaten en wat geheeld mag worden.

 

CV

 

In 2014 heb ik mijn diploma als natural horsemahsip instructrice behaald en in 2008 heb ik mijn SPH diploma gehaald. Ik heb kinderen en volwassenen les gegeven in: paardrijden / freestyle / grondwerken / dubbele lange lijnen. 

De belangrijkste onderwerpen tijdens mijn lessen: lol, verbinding, samenwerking, aarden en ontspannen.


Ik heb gewerkt als sociotheraput, ambulant hulpverlener, jongerenwerker, sfeerbeheer bij de Zwarte cross en hondentrainer. Momenteel werk ik als Trainer bij Tactus training en advies, daarvoor was ik mede behandelaar en gespecialiseerd gezinscoach in de verlavingszorg. Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in hoeven / hoefonderhoud van paarden, wil je hier meer informatie over of is je paard toe aan een trim: laat het mij weten.

 


ik heb deze opleidngen / cursussen gevolgd:

 

 • SPH / minor cultuur en samenleving / minor verslavingskunde
 • Holistische massage opleiding
 • Paardenschool, natural horsemanship 1e en 2e jaar afgerond
 • centered riding instructrice
 • foto vakschool Apeldoorn 
 • accupressuur 3-daagse voor paarden
 • Eponaquest & Medicine Horse way
 • connectiesensor cursus bij Den Hoek
 • Guasha therapeut opleiding, human and horse academy
 • natuurlijk hoefbekappen + 5 daagse trimweek in Frankrijk bij Heleen Davies
 • diverse trainingen zoals motiverende gespreksvoering / persoonlijk leiderschap / cognitieve gedragstherapie

Paarden team, het team bestaat uit: Indy, Oostwind, Utah, Muddy, Boyj, Djoeke, Piet, Bliss, Nora en Nova.  

team

Bliss Muddy

Nova